Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017



Αποτέλεσμα εικόνας για φωτογραφία εξώφυλλου βιβλιου του Τριβιζα η Δέσποινα και το περιστερι
"Η Δέσποινα και το περιστέρι" είναι ένα ακόμη υπέροχο βιβλίο του Ευγένιου Τριβιζά. Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα το Μάρτιο του 2001 υπό την αιγίδα της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων. Διατίθεται επίσης, διαδικτυακά στη διεύθυνση: http://www.edra.gr/pdf/2002-09-16-Trivizas.pdf.
Είναι ευχάριστο βιβλίο-παραμύθι, κατανοητό, διασκεδαστικό και πλούσιο σε πανέμορφες εικόνες και πληροφορίες σχετικά με τους Ολυμπιακούς Αγώνες και τα ευγενικά ιδεώδη του αθλητισμού.
Μπορεί κάλλιστα να χρησιμοποιηθεί στο σχολείο από τον εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής, καθώς και από τον δάσκαλο/δασκάλα στο πλαίσιο του προγράμματος της φιλαναγνωσίας. Βέβαια, το βιβλίο αυτό κρύβει μία έκπληξη. Ο Τριβιζάς φρόντισε να μην γράψει το τέλος της ιστορίας και έτσι τα παιδιά καλούνται να κατεβάσουν τα ίδια αυλαία.
Ας πάρουμε μια μικρή γεύση......
Η Δέσποινα, μαθήτρια Δημοτικού σχολείου σε συνεργασία με ένα μικρό, πάλλευκο περιστέρι, καλούνται να σώσουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες από τα φθονερά νύχια και κοφτερά δόντια της σκιάς του Πολέμου, του δαίμονα της Διχόνοιας και του πνεύματος του Φθόνου, του Μίσους και του Τρόμου. Απώτερος σκοπός των τριών αυτών βδελυρών σκιών, να μπουν στις ψυχές των παιδιών και να κυριαρχήσουν σε όλη την οικουμένη.
Θα τα καταφέρουν άραγε;! Τι ρόλο θα παίξει ένα δέντρο ελιάς που ταξιδεύει στο χρόνο; Τα μασκότ των Ολυμπιακών Αγώνων μπορούν να βοηθήσουν τη Δέσποινα και το περιστέρι να αντισταθούν στα δόλια σχέδια τους;